Nybygg – tomannsbolig i Bærum

Dette nybygget er en arkitekttegnet tomannsbolig, som består i to seksjoner av ca 260 m2. Hver seksjon er bygget i 3 etasjer, med garasje i første, og er gjennomgående lyse med god uteplass.

Vi ble av en tidligere kunde anbefalt til dette prosjektet, da dette var et prosjekt som passet vår organisasjon både grunnet tiltakets omfang og vår strukturerte fremgangsmetode når det kommer til detaljspesifikasjon og grundig forarbeid.

«Ikke hver dag vi bygger hushjørner som er gjerdet – Heller ikke inntrukne felter som detalj. Vi må nok takke arktitekten for den erfaringen:-)»

Spesielt med dette prosjektet var at vi, grunnet liten fremkommelighet, måtte mellomlaste alt materiale på egnede fremkomstmidler. Dette gjorde at planlegging var en viktig del av oppgaven.

Arbeidet ble påbegynt sent på høsten, og vi var klare på våren. Hovedfokus for oss er alltid å få reist bygget – og få tett tak og bygg så fort som mulig. Dette for å hindre at unødvendig fukt kommer inn i bygget. For å sikre seg mot fuktighet, bruker vi ofte tak-over-taktelt, hvilket ikke var ikke nødvendig i dette tilfellet, da vi planla godt arbeidet, og var effektive.

Under byggeprosessen hadde vi byggemøter annenhver uke. Dette fast for å oprettholde fremdrift mellom alle involverte, som rør, elektrisk, blikkenslager og andre leverandører. Slike møter gir også en betryggende oversikt til byggherre.

Byggfakta

Fundament

Fundament er bygget opp med 20 cm EPS (markisolasjon), radonsperre med radonbønner. Passiv mur som er konstruert spesielt mtp å holde fukt ute, samt at den isolerer godt, og slipper ut evt. kondens.

Bjelkelag/etasjeskille

Vi benytter her Hunton I-bjelke som er spesielt konstruert for lenge spenn, uten at det går mye utover høyden mellom etasjene. I tillegg er dette et materiale som er lett og effektivt å jobbe med. Bjelkelag er isolert med Glava I-bjelkeisolasjon.

Yttervegger

Yttervegger er bygget som klimakonstruksjon etter TEK 10. Kledning i 19×148 dobbelfals med spor, moderne type. Hjørner er gjerdet – dvs at vi måtte kutte dem som innvendig listverk, med møtende hjørner. Luftesjikt 30×48 lekter med musebånd i bunn. Vindtetting med asfaltplater, som er teipet i alle skjøter og penetreringer med Siga UV og aldringsbestandig tape. Bindingverk i 48X148 isolert med Glava extreme (som er bedre enn vanlig isolasjon og gjør at du kan ha smalere yttervegg innenfor TEK 10 og utnytter arealet bedre), Siga teipet dempsperre og krysslekter med 50 mm isolasjonslag og gips. (Yttervegger er beskrevet fra utside og inn)

Tak

Bygget har flatt tak, laget som kompakttak. Dette betyr at vi har like mye isolasjon over taket som under taket. Oppå taket ligger det fallisolasjon, mens under ligger det 15 cm isolasjon hele veien. Det er bygget innvendige sluk som går gjennom bygget. Kombinasjon av  I-bjelker og ståldrager gjorde at taket er solid, også med store og åpne rom.

Innvendig

Vi leverte bygget klart for lukking, flis- og malerarbeid – samt fruens innredning.